Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Yardbirds

 A Yardbirds angol rockegyüttes, amely három híres gitáros karrierjének is kezdete volt: Eric Clapton, Jeff Beck és Jimmy Page mind ebben a zenekarban zenéltek korai időszakukban. Blues alapú zenéjük odáig fejlődött az évek során, hogy hidat képeztek a rythm & blues és a pszichedelia közt, és megalapozták a korai heavy metal hangzást. Gitárosaik a poptörténelem legbefolyásosabbjai közé tartoznak.

 

the-byrds.jpg

 

A zenekar alakult a dél-nyugat-londoni külvárosban. Relf és Samwell-Smith eredetileg egy zenekar nevét a Metropolitan Blues Quartet. Miután csatlakozott Dreja, McCarty és Topham május végén 1963-ban, úgy döntöttek, hogy változtatni a nevet, majd egy pár koncertet 1963 szeptemberében, mint a Blue-Sounds, letelepedtek a The Yardbirds , amely egyszerre volt egy képletet hobos lóg körüli vasúti pályaudvarok várja a vonatot, és egyben utalás a jazz szaxofonos Charlie "Yardbird" Parker .
A Kingston Művészeti Iskola végén május 1963 először végre egy biztonsági sávot a Cyril Davies , és ért el közleményt a bimbózó brit rhythm and blues jelenet 1963 szeptemberében, amikor átvette a ház zenekar a Crawdaddy Club a Richmond , sikerül a Rolling Stones . Ők felhívta Repertoárjuk a chicagói blues a Howlin 'Wolf , Muddy Waters , Bo Diddley , Sonny Boy Williamson II és Elmore James , beleértve a " kémény Villám "," Jó reggelt kis School Girl "," Boom Boom "," I Wish You Vajon "," Rollin ', és Tumblin' ", és" Én vagyok Man ".
Eredeti szólógitáros (Anthony) Top Topham bal és váltotta Eric Clapton október 1963. Crawdaddy Club impresszárió Giorgio Gomelsky lett a Yardbirds "menedzser és producer első lemeze. Alatt Gomelsky irányításával a Yardbirds aláírta az EMI "s Kolumbia címke 1964 februárjában. Első albumuk volt az "élő", öt élő Yardbirds , rögzített a legendás Marquee Club Londonban. Blues legendák Sonny Boy Williamson II felkérte a csoportot turné Angliában és Németországban vele, olyan unióhoz, amely később keletkezett egy másik élő albumot.

 

 

A Yardbirds volt a 60-as években a gitártechnikák úttörője: a fuzz tone, a visszacsatolás, a torzítás és a javított erősítés nagyrész a kísérletezéseik eredménye. Feloszlásuk a Led Zeppelin megalakulását jelentette: Jimmy Page előre lekötött Yardbirds turnék teljesítésére hozta eredetileg össze az együttesét.

Diszkográfia

Five Live Yardbirds (1964)
For Your Love (1965)
Having a Rave Up (1965)
The Yardbirds (1966)
Little Games (1967)
Live Yardbirds: Featuring Jimmy Page – (1971)
Blue Eyed Blues – (1972)
Ultimate! -(2001)
Birdland – (2003)


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.