Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lian Ross

2011.02.08

Lian Ross (NSZK, Hamburg, 1962. december 8.) német énekesnő eredeti neve: Josephine Hiebel. Az 1980-as évek elején kezdett énekelni. Eleinte a Josy művésznevet használta. 1985-ben férjével, Luis Rodríguez-Salazar producerrel közösen előbb Creative Connection néven készített néhány felvételt, majd Lian Rossként szólóban folytatta tovább. Fantasy című dala kiemelkedő sikert aratott az európai diszkókban, ahol későbbi felvételei is igen népszerűek voltak. Az 1990-es években Joelle és Dana Harris néven szintén jelentek meg lemezei. Az 1980-as évek második felében Budapesten is fellépett.
A szőke hajú, kék szemű, 168 cm magas Lian Ross életéről meglehetősen kevés információ található a világhálón. Az 1980-as évek elején a Teldec cégnél jelent meg néhány kislemeze Josy művésznéven. 1984-ben a Teldec egyik leányvállalata, a Master Records adta ki a Magic / Who Said You're the One című kislemezét, amelynek egyik szerzője Luis Rodríguez-Salazar volt. A férfi az 1970-es évek második felében kezdte zenei pályafutását mint énekes, később azonban pályát módosított, és producer lett belőle. Olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Chris Norman a Smokie együttesből, Les McKeown a Bay City Rollersből, Errol Brown a Hot Chocolate-ból, valamint Bonnie Tyler, C. C. Catch, a New Baccara, a T. Ark, Mike Mareen, a Sweet Connection, a Blue System és a Modern Talking. A két utóbbi együttes kulcsemberéhez, Dieter Bohlenhez évtizedek óta szoros barátság fűzi, amely a Modern Talking Brother Louie című 1986-os slágerét ihlette. Luis és Josy munkakapcsolata szerelemmé mélyült, és a pár házasságot kötött. 1985-ben Creative Connection néven jelentettek meg néhány kislemezt és egy albumot. Különböző internetes adatbázisok szerint a Creative Connection Rodríguez és Josephine duója volt, ám a Call My Name borítója szerint az előadók hárman voltak: két hölgy és egy férfi. (E sorok írója a másik hölgy személyazonosságát nem tudta kideríteni, és abban is kételkedik, hogy a borítón látható férfi Rodríguez lenne.) Az együttes dalai közül a Call My Name, illetve ennek variációja, a Scratch My Name, valamint a Don’t You Go Away, illetve a That E-Motion aratták a legnagyobb sikert. Repertoárjukon szerepelt a Modern Talking első nagy slágere, a You're My Heart, You're My Soul is.
  Forrás:http://regiidokpopzeneje.blogspot.com
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csababertalan86@yahoo.com

(James Blond, 2012.01.15 09:32)

Úgy gondolom, illett volna feltüntetni ennek az életrajznak az eredeti forrását is. Ez a biográfia ugyanis legelőször a RÉGI IDŐK POPZENÉJE című retróblogban jelent meg 2010. október 22-én, jelen szöveg szó szerint onnan származik. A blog az eredeti webhelyen sajnos már megszűnt, de azóta máshol újraindult. Nyilván a Lian Ross-szöveg is újra megjelenik majd rajta. Az eredeti verzió egyébként Altavista keresővel még mindig előhívható, kulcsszavak: Régi idők popzenéje Lian Ross, az első találatnál a Cached (Tárolt változat) linkre kell kattintani.

http://74.6.238.252/search/srpcache?ei=UTF-8&p=r%C3%A9gi+id%C5%91k+popzen%C3%A9je+lian+ross&fr=altavista&u=http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=r%C3%A9gi+id%C5%91k+popzen%C3%A9je+lian+ross&d=4637018904009269&mkt=en-US&setlang=en-US&w=32ac8175,f04167cb&icp=1&.intl=us&sig=YLt4ne.Pt558aYmdapGdww--