Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wham - George Michael

Wham! Volt brit duó alakult 1981-2016.12.25. George Michael és Andrew Ridgeley .  Ők voltak röviden ismert az Egyesült Államokban, mint Wham! miatt elnevezési ütközik egy másik létező amerikai zenekar.

wham08.jpg

Michael és Ridgeley találkozott Bushey Meads Gimnázium a Bushey közelében külvárosában Watford a Hertfordshire, Anglia, Egyesült Királyság.  Eleinte végre egy rövid életű ska zenekar Az ügyvezető mellett két egykori iskolai barátok David (Austin) és Andrew Mortimer leváló.  Ha ebbe a csoportba osztott, Michael és Ridgeley végül alakult Wham!, Szerződést kötöttek a Innervision Records , a szerződés, hogy később pert indított, hogy fel kell szabadítani a. Ha ez a helyzet megoldódott, hogy aláírt CBS ( Columbia Records az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint az Epic Records a világ többi része).
Michael átvette a legtöbb szerepe és felelőssége a zenekaron belül, zeneszerző, producer, énekes, és az alkalmi zenész, de a hozzájárulás a Ridgeley, mint a csoportról kialakult képet a szakorvosi és szóvivője volt a döntő, hogy a zenekar kezdeti sikereit. Ridgeley győződve a vonakodó George Michael a Wham!  ahhoz szükséges, hogy a kép és a hang gyakran a bőr borította Moody énekesei "Bad Boys" és a "Young Guns (Go For It!)", hogy minél több divatos pop szupersztár a "Wake Me Up Before You Go-Go. "
Mégis tinédzserek, hogy népszerűsíteni magukat hedonista fiatalok, büszke arra, hogy élni gondtalan élet munka nélkül vagy a kötelezettségvállalás. Ezt tükrözte a legkorábbi kislemez, amely rész-paródia, részben a társadalmi komment, röviden szerzett Wham!  hírnevet, mint a tánc tiltakozó csoport. A debütáló lemeze jelent meg a zenekar " Wham Rap! " in June 1981. 1981 júniusában. . Ez volt az egyik első kislemez egy brit csoport is rappelt, és volt egy dupla A-oldalas, beleértve a szociális Keverjük össze, és az Anti-Szociális Mix.  A lemez nem volt playlisted a BBC Radio 1 -ben az Egyesült Királyságban, részben azért, mert a káromkodás az antiszociális Mix. Separate videos were recorded for each set of lyrics. Külön videó tüntetik fel az egyes sor dalszöveg.

. "Wham! Rap" nem térkép a csoport, de októberben 1982 "Young Guns (Go For It!)" Került ki.  Top 40. A fellebbezés az egyik fiatal fiú, hogy barátját, hogy ne dobja el az életét ilyen korán a házasság, ez is elakadt kívül Szerencsém volt, amikor a BBC-program "  Egy fontos heti BBC chart show a televízióban, meg kellett nézni kívül a Top 40-hiánypótlást aktus hozza létre, amely váratlanul kihúzta a show. Nearest to the 40 mark and still climbing, Wham! Legközelebb a 40 jel, és még mindig hegymászás,  idézték, és a jelenség azonnal megkezdte. . A "Top of the Pops" teljesítményét "Young Guns" még mindig úgy tekintenek a vízválasztó pillanat a csoport történetében-kritikai elismerést kap a "szórakozóhely" érzi a tánc rutin mind a négy az előadók.

forrás:wiki