Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Haddaway

2011.02.04

 Alexander Nestor Haddaway (Trinidad és Tobago, 1965. január 9.-) ismertebb nevén: Haddaway egy trinidadi énekes, aki 1993-ban vált ismertté a "What is love" című dalával, ami az eurodance egyik legismertebb dala lett.

Élete [szerkesztés]
Egy holland-trinidadi vegyesházasságból született, gyerekkorában szülei válása után apjával Európába költözött, majd az USA-ba települt át. A középiskolát Marylandban végezte el 1983-ban, ahol az iskola zenei életében aktívan részt vett. 1989-ben Európába tért vissza, Kölnben telepedett le, ahol focizott, emellett koreográfusként dolgozott.
1993-ben lett ismert a zenei világban, ugyanis ebben az évben jelent meg első albuma Haddaway címmel, amiről az első kislemeze, a What is love lett, ami Európa számos országában a listákat vezette, Németországban és az Egyesült Királyságban a 2. helyre került fel, ez év nyarán fellépett Olaszországban a Festivalbaron.
Ezt követte a "Life", utána I miss you, Rock my heart. 1995-ben jelent meg a Drive című albuma, erről a "Fly Away", "Catch a Fire" és a "Lover be thy name" című dalok lettek ismertek. 1998-ban a Diszkópatkányok című film miatt, újra népszerűvé vált a What is love című dala, ezt a dalt a diszkók a mai napig játszák.
2008-ban ő adta ki az "I love the 90s" című albumot Dr. Alban közreműködésével. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.