Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Desperado

1993-as évi Ki mit tud?-on két debreceni együttes is elindult: a dallamos rockzenét játszó President akinek tagjai a Kerozinos Axel és a leendő Desperado-s Bodnár Zsolt (akik a verseny egyik nagy esélyesének számítottak), és a Tornádó együttes akiknek tagjai a Kerozinos Mosquitó és a Desperado-s Zoy!. Az együttesek nem arattak osztatlan sikert a rockzenészekből álló szakmai zsűri előtt akik nem is jósoltak nekik túl sok jövőt. 2000-ben Zsolti és Zoy! irigykedve figyelték Mosquitó és Axel sikereit a Kerozin együttessel, azért ők is alapítottak egy együttest barátaik a Mosquitó és Axel segítségével. Megszületett a név egy régi nagy kedvenc film címéből a Desperadoból. Később csatlakozott hozzájuk Meli aki a együttes énekesnője lett.1993-as évi Ki mit tud?-on két debreceni együttes is elindult: a dallamos rockzenét játszó President akinek tagjai a Kerozinos Axel és a leendő Desperado-s Bodnár Zsolt (akik a verseny egyik nagy esélyesének számítottak), és a Tornádó együttes akiknek tagjai a Kerozinos Mosquitó és a Desperado-s Zoy!. Az együttesek nem arattak osztatlan sikert a rockzenészekből álló szakmai zsűri előtt akik nem is jósoltak nekik túl sok jövőt. 2000-ben Zsolti és Zoy! irigykedve figyelték Mosquitó és Axel sikereit a Kerozin együttessel, azért ők is alapítottak egy együttest barátaik a Mosquitó és Axel segítségével. Megszületett a név egy régi nagy kedvenc film címéből a Desperadoból. Később csatlakozott hozzájuk Meli aki a együttes énekesnője lett.
Zenei karrier [szerkesztés]

1998 nyarán, egy 4 számos demo CD-t készítettek. Már abban az évben elkezdtek koncertezni, és a rádiók is műsorukra tűzték az első számaikat. A Desperado végig koncertezte az ország keleti féltekét, és nyugatról is sok felkérést kaptak. Később Meli távozott az együttesből, ekkor csatlakozott hozzájuk Gábor Bernadett 2000-ben kéazült el az együttes első hivatalos kislemeze az Aranyhal című dalból, ami áttörést hozott az együttes életében. A BMG-Ariola lemezszerződést kínált a Desperado-nak. Megjelent az Aranyhal című maxi és a hozzá tartozó videoklip

A videoklip forgatása után stúdióba vonult az együttes, hogy elkészítse első nagylemezét. Az előzetes tervek szerint 11 saját szám került volna az albumra, ám egy váratlan baleset meghiúsította az elképzelést. A Kerozin és a Desperado egy közös koncertre indult éppen, amikor a Kerozin autója Hajdúsámson határában az árokba borult. Az autóban tartózkodott a Desperado énekesnője Betti is, aki súlyos szegycsonttörést és csigolyarepedést szenvedett. A gyógyulás hosszú heteket vett igénybe, így a koncepciót át kellett alakítani. Végül 9 saját számmal és egy Mosquito remix-szel, valamint egy Ger-Man, Dj Scaty nevével fémjelzett Megamix-szel lett teljes az album. A csúszás miatt az album csak 2000. novemberének elején jelent megKívánhatsz bármit címmel. A megjelenés után az együttes rögtön két kislemezt jelentett meg a Bújj hozzám és a Szomorú alkalom című dalokból (az utóbbiból videoklip is készült).

2001. májusának elején jelent meg az album negyedik kislemeze a már közkedvelt Akarom Őt! című számból, melyhez videoklip is készült. Ezután Hétről -hétre sűrűsödtek a fellépések és a meghívások. A 2001-es Ifjúsági Atlétikai Világbajnokság nyitó és záró ünnepségén is részt vettek.

2002 februárjában jelent meg az együttes második albumának első, beharangozó kislemeze a Tanár Úr! című dalból, és nyáron a második kislemez a Gyere és álmodj! című dalból, melyekhez videoklipeket is készítettek.

2002. november 1-jén jelent meg a Desperado második albuma Gyere és álmodj! címmel. Az nagy már karácsonyra aranylemez lett, és ezzel egy időben, az első album Kívánhatsz bármit is elérte az arany minősítést (a Kívánhatsz bármit később platinalemez lett).

2003-ban az albumról még két kislemez jelent meg a Rajtad múlik cíművel és az Ég veled! című dalokból, melyekhez videoklipeket is készítettek. 2003 Karácsonya előtt átvehette a csapat a második albuma után járó platinalemezt.

2004. augusztusának elején jelent meg az együttes harmadik albumának első, beharangozó kislemeze a Csak egy perc… című dalból, amelyhez klip is készült. A harmadik album 2004 októberében jelent meg Csak egy perc címmel.

2005 márciusában jelent meg az album harmadik kislemeze az Add nekem az álmod! című dalból, melyhez a már jól bevált filmes stábbal készítették el a klipet is. Májustól elindult a Desperado Zenekar élő koncert körútja. Elérkezettnek látták az időt, hogy a Desperado dalokat élő hangszeres kísérettel is bemutassák a nagyközönségnek. Nyár közepén, az együttes Csak egy perc című albuma is elérte az arany minősítést, így már 3 aranylemezzel büszkélkedhet a Desperado.

2005 október 1-jén készült el az album negyedik kislemeze a Fáj című lírai dalból.

2006-ban jelent meg az együttes negyedik albuma Táncolj címmel, amellyel párhuzamosan megjelent az első kislemez szintén Táncolj címmel. Az albumról később még két kislemez jelent meg, a Pál Tamással készült A csillagokban járunk című dalból és a Kerek az élet című dalból, melyek videoklipeket is készítettek.

2008-ban az együttes stílust váltott. Megjelent az ötödik nagylemezük Érezd a zenét címmel, amelyen inkább R&B dalok hallhatók. Az album első kislemeze az Érezd a zenét című dalból készült.

Albumok

2000     Kívánhatsz bármit

2002     Gyere és álmodj!

2004     Csak egy perc

2006     Táncolj!

2008     Érezd a zenét 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó képFacebook

Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 8
Összes: 445100
Hónap: 10010
Nap: 495