Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hip Hop Boyz

2011.02.17

A Hip Hop Boyz rövidítve: HHB egy magyar könnyűzenei fiúbanda. Legismertebb slágereik az Ott várok rád, a Ragadom-dagadom vagy A hegyekbe fönn.Az együttes 1992-ben alakult Budapesten. A csapat tagjai Levy T., O.G. Duck, Real Action először az 1992-es Magyarországi DMC fesztiválon találkoztak, ahol Real Action és O.G. Duck a Enemy Squad együttesben táncolt és rappelt. Néhány hónap múlva Levy T. javaslatára megalapították a Hip Hop Boyz-t, 1993-ban megkötötték első lemezszerződésüket és megjelent első albumuk Soul a rap a PolyGram-3T kiadó gondozásában. 1994-ben a Tizenöt év című videoklipjük második lett a Magyar Videoklip Fesztiválon és még ugyanebben az évben kiadták második albumukat, a II.-t. 1995-ben felléptek az I. Total Dance Fesztiválon és Dr. Alban és az East-17 magyarországi előzenekarként a telházas Budapest Sportcsarnokban illetve a Kisstadionban. 1996-ban Könnyűzenei Aranyszarvas-díjat nyertek, valamint a II. Total Dance Fesztiválon is játszottak és megjelent III. albumuk, amely két hét alatt aranylemez lett, két hónap múlva platinalemez, majd a következő hónapokban elérte a gyémántlemez státust, több mint 100 ezer darab eladott lemezzel. Májusban megjelent a lemez angol változata, mely több európai országban is nagy sikert aratott. Az együttes a Népstadion színpadán lépett fel Michael Jacksonnal. 1997-ben felléptek a IV. Total Dance Fesztiválon. Megjelentettek két válogatáslemez, a Best 4 Hip Hop Boyzt és Best Of Hip Hop Boyzt. Mindkét lemez aranylemez lett. Feldolgozták a My Fair Lady híres betétdalát, a Ma éjjel táncolnék című dalt. Ebben az évben teltházas élő koncertet adnak a Petőfi Csarnokban Budapesten. Részt vesz Miamiban a MIDEM Dél-Amerikai Zenei Fesztiválon. Megjelent angol nyelvű maxi lemezük is „Stop the rain” („Megbántottak”) című dal változataival. 1998-ban váratlanul feloszlott az együttes.
O.G. Duck az üzleti világ felé fordult, sikeres középvezető lett, befektetésekkel foglalkozik.
Levy T. 1999 nyarán kiadta szólólemezét Süt a nap címmel, majd saját kiadót alapított ő maga pedig zenei producerként működik, ő segített Majka második albumának előkészületeiben.
Real Action 2002-ben a Hip Hop Boyz tánciskola folytatásaként break-hip hop tánciskolát nyitott.

2005-ben újra összeálltak, a régi dalokat újrahangszerelték és néhány új dallal kiegészítve kiadták az Újratöltve című albumot. 2008-ban az együttes tagjainak útjai újra szétváltak, de Levy T. és O.G. Duck RetroShow a Hip Hop Boyz sztárjaival néven viszi tovább az együttest, immár duóban.
 Albumok

    * 1993 – Soul a rap (PolyGram-3T)
    * 1994 – II. (PolyGram-3T)
    * 1996 – III. (Record Express)
    * 1996 – III. (English) (Record Express)
    * 1997 – V. (EMI-Quint)
    * 1997 – The Best 4 Hip Hop Boyz (Record Express)
    * 1997 – Best Of Hip Hop Boyz (PolyGram-Zebra)
    * 1998 – 5+ (EMI-Quint)
    * 2005 – Újratöltve (Artofonic)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

újszentiván mária sor 15

(achimmarta, 2011.06.29 21:36)

nagyon szeretem