Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kati és a Kerek Perec

2011.02.18

A Kati és a Kerek Perec egy magyar popegyüttes volt 1975 és 1982 között.Alapító tagjai

   * Nagy Katalin (szólóének, szintetizátor, szaxofon)
    * Kiss Ernő (gitár, vokál)
    * Bardóczi Gyula (dob)
    * Végvári Ádám (ének, gitár, basszusgitár)
    * Babarik Vince (dob, ütőhangszerek)
    * Mikulcza Sándor (gitár, vokál)

Története

Az együttes vezetője Kiss Ernő (akinek Várszegi Gábor volt a példaképe), Nagy Kati pedig a névadó ötletgazda. Ádám, Gyula, Ernő és Kati korábban a VOLÁN együttesben játszottak együtt, melynek Turán László volt a vezetője. A Volánt 1970-ben alapították és a Fővárosi Művelődési Központ volt törzshelyük. Itt játszott még az idő alatt többek közt Papp Imre, Lerch István és Baranszky László is. Rockzenét játszottak, főleg a nagy nyugati együtteseket utánozták, olyanokat, mint a Black Sabbath, Deep Purple vagy a Led Zeppelin. 1975-ben megalapították a Kati és a kerek perec elnevezésű formációt. 1977-ben az együttes különféle tévéműsorokban, így a Metronóm ‘77-en is szerepelt. 1978-ban ismét hazai és külföldi tévészereplések, a Jókedvű nap című szerzemény az év egyik slágere. 1979-ig már három nagylemezük is megjelent. Kettő összeállítás a kor kedvelt diszkóslágereiből, Kati énekli például az ABBA Fernando című slágerét a DISCO PARTY 1. című lemezen, a harmadik pedig a csapat első nagylemeze, a Kati és a kerek perec, amelyről a Titanic című dal az év slágere lett és szintén felkerült a DISCO PARTY 2. válogatáslemezre.
1980-tól változás a felállásban: Végvári Ádám és Bardóczi Gyula átigazolnak a Neoton Famíliába. Két új tag jön: Babarik Vince és Mikulcza Sándor lett.
1981-ben jelent meg második, egyben utolsó nagylemezük Szerpentin címmel. Erről kedveltek az Ördögi kör, a Szerpentin és a Kövesd a folyót című szerzemények. Ekkoriban a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat munkatársa, Erdős Péter 1982-ben közbelépett, és azt mondta, nincs szükség két azonos stílusban játszó együttesre. Ezután a Kati és a Kerek Perec külföldi vendéglátós munkákat vállalt. Nem készíthettek több lemezt, így abba kellett hagyniuk.
 Diszkográfia
 Kislemezek

Év     A     B
1977     Egy dal neked     Kaszakő – A csapkodó szárnyú repülő
1978     Hinta     Jókedvű nap
1978     Csillagszórós éjszaka     Egy kölcsön álom
 

Nagylemezek:

1979     Kati és a Kerek Perec     

   1. Csak egy képregény
   2. Szeress, amíg élsz
   3. Titanic
   4. Fátyoltánc
   5. Ő az a cigánylány
   6. Hívnak a fények
   7. Villamos-szerelem
   8. Tizenöt nyár
   9. Üvegszív

1982     Szerpentin     

   1. Robinson
   2. Ne szeress engem
   3. Szívkirály
   4. Rolli
   5. Ördögi kör
   6. Engedj szabadon
   7. Kövesd a folyót
   8. Szerpentin
   9. Szoríts, ölelj át 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.