Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beatrice

2011.02.06

A Beatrice egy magyar rockegyüttes.Az Ős Beatrice (1978–1981) 1978-ban Nagy Feró újra megalakítja a Beatrice együttest.
Ez a korszak a legendás „csirkedarálás” korszaka Ozzy Osbourne mintájára. A zenekar koncertjein élő csirkék ledarálása – legalábbis a zenekar részéről – valójában sohasem fordult elő, valószínűsíthető, hogy ez csak a kádári rendszer propagandája, (konkrétan pedig a zenei élet akkori potentátja, Erdős Péter - aki a Hanglemezgyár vezére volt - kitalációja) ami fordítva sült el. A zenekar nyíltan támadta dalaiban (is) a diktatúrát, és habár hivatalosan nem volt betiltva, albuma mégsem jelenhet meg, koncertezni csak Nyíregyházán engedték. Feró útlevelét bevonták, ekkor adja magának a „A Nemzet Csótánya” címet. (Ami valójában nem így szerepel A "polón"… Oda az van írva "Nem nemzet csótánya" , de ezt tévesen a Nemzet Csótányának nézték….ami rajta is maradt Ferón (Nagyferó emlékiratai (Azok a boldog szép napok) )
Ebben a korszakban alakul ki a magyar punk-csöves-hobó-ricsés öltözködési műfaj is, melynek kihagyhatatlan kelléke a babos (piros alapon fehér pöttyös) kendő, a szakadt farmer és a fekete (mű)bőrdzseki.
A csapat 1980-ban közösen adott koncertet az akkor nagyon népszerű Omega és LGT együttessel. Az eseményt egy lemez örökítette meg. Ebben az évben Lugosi László elhagyta a zenekart, a megüresedett helyeket két új tag, Vedres József és Bogdán Csaba töltötte be. A Beatrice ebben az évben bővült Waszlavik „Gazember” László billentyűssel.
1981-ben a Zenész Szakszervezet – a rendszer kérésére – elhatárolta magát a zenekartól, a Beatrice másodszor is feloszlik.
1982-ben Vedres József és Nagy Feró megalapította az ős-Bikinit. Feró két lemezt készített a csapattal, majd kilépett onnan 1984-ben. 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

puppi01@gmail.hu

(tomi, 2011.07.02 23:54)

méghogy Nyíregyházán? Én Békéscsabán is láttam hallottam őket..ez baromság az egész.

Re: puppi01@gmail.hu

(jooc, 2011.07.10 07:18)

Hivatalos koncertről irt a wikipédia,(a főoldalon jelezve van a cikkek főleg a wikipédiából vannak kiemelve)akkoriban sokszor jöttek mentek itt,ott.Tehát hogy pontosan hol buliztak követhetetlen volt.Még elkezdett koncertek is be kellet fejezni,ilyen is volt.Köszi hogy hozzászóltál.