Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Exotic

2011.02.19

 Az Exotic együttes tagjait nagyon fiataloknak gondolhatnánk, mivel a '80-as évek végén kezdték pályafutásukat, de már ők is túlléptek a negyvenen, mindannyian az 1960-as években születtek, így hát a 40 feletti fiatalokhoz sorolhatók.

1986-ban az Aorta Tehetségkutató Fesztiválon tűntek fel, ahol megnyerték a fődíjat, amely egy rádió-felvétel volt. 
 
A Magyar Rádió 22-es stúdiójában rögzítették a győztes dalt, ami Hiába provokál címen egy teljesen új hangzásvilágot hozott a hazai pop-rock világba. 
A következő évben kiadták első kislemezüket, melyen már két olyan dal volt hallható, amely országos népszerűséget jelentett a csapat számára (24/24 és Ő csak ül).
 
Első albumuk Holdfénytánc címmel 1988-ban jelent meg. Ezen a címadó dalon kívül olyan slágerek szerepeltek, mint a Nézz rám tizedes!, Szolid árak, forró vágyak, valamint az Ébresztő, Paganini! Az első lemez több, mint 60 ezer példányban fogyott el, az igazi sikert mégis a második album megjelenése hozta a csapat számára…
 
Igazi poptörténelmi pillanat volt, amikor 1989-ben kiadták II. albumukat, amelyen a legsikeresebbnek a Trabant című dal bizonyult. Ez a lemez egy hónap alatt aranylemez lett, majd a következő évben az akkori egyedülálló díjkiosztón, a Pop Meccs Gálán szinte minden díjat elnyert.
 
A harmadik albumra a zenekar western ruhába öltözött, és az egész lemez hangvételét, szövegvilágát e világ köré hangolták. A negyedik nagylemez Go-Go Amerika! címmel jelent meg, jellegzetes Exotic-os irónikus hangvétellel. Ezt követte még egy válogatáslemez a legjobb dalokból, majd a zenekar 1993-ban felfüggesztette működését. Énekesük, Sipos F. Tamás szólókarrierbe kezdett, első három lemeze platinalemez lett.
 
2002-ben a zenekar elhatározta, hogy újra összeáll és vállal fellépéseket. 2004. szeptember 9-én Budapesten a Petőfi Csarnokban nagy sikerű koncertet adtak, amelyről DVD is készült.
 
Az együttes tagjai: Tabár István, Sipos F. Tamás, Vilmányi Gábor, Csik István, Tabár Zoltán,  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.