Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


P.box

2011.02.06

P. Box (a Pandora's Box név rövidített alakja) egy magyar hard rock együttes, amit két ex-P. MobilBencsik és Cserháti mellett az eredeti felálláshoz még Varga Miklós énekes, Szabó István dobos, Sáfár József basszusgitáros tartozott. 1983-ban Varga Miklós elhagyta az együttest és helyére Vikidál Gyula került az időközben feloszlott Dinamitból. Pálmai Zoltán 1985-ös csatlakozásával az öt tagból már négy egykori P. Mobil-os volt.
A P. Box ismertségének sokat használt az 1983-ban bemutatott István, a király, amelyben a két legjelentősebb szerepet énekeseik kapták: Vikidál Koppányt alakította, Varga Miklós pedig a címszereplő énekhangját adta (2008-ban az együttes harmadik énekese, Koroknai Árpád is szerepet kapott a darabban).
Az együttes 1986-ban feloszlott, mert Cserháti Debrecenbe költözött Budapestről, és a 220 km-es távolság rendszeres megtételét nem tudta vállalni. A többiek előbb Metál Company, majd Deák Bill Gyulával kiegészülve Bill és a Box Company néven folytatták, de ezek a formációk nem sokáig működtek.
Cserháti 2001-ben újjáalakította a bandát, az Aberra és a Szfinx együttes tagjaiból. 2005. augusztus 21-én Cserháti rákban elhunyt, 51 éves korában.
Cserháti nélkül nehezebb volt megoldani a szervezéssel kapcsolatos teendőket, így 2006-ban feloszlottak. 2007, 2008-ban 1-1 koncertet tartanak. 2009 augusztusában visszatértek.
Közben az eredeti felállásból, két alapító tag: Sáfár és Szabó bejelentették, hogy újra megalakítják a Pandora's Box-ot. A debreceni P. Box tagjai a hírt megdöbbenéssel fogadták, közleményben tudatták, hogy mégsem szűntek meg, csak szüneteltették működésüket és mindent megtesznek a névhasználat tisztázásáért. tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapított 1980-ban.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.