Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bonnie Tyler

2011.10.08

 Bonnie Tyler (eredeti nevén: Gaynor Hopkins Sullivan, Skewen, Wales, 1951. június 8. – ) brit rockénekesnő, szövegíró.

bonnie-tyler.jpg

A ’70-es évek közepén indult szólókarrierje a Lost in France és az It’s a Heartache című listavezető dalaival, de fénykorát az 1980-as években élte, amikor a világ minden táján a toplisták első helyét szerezte meg a Total Eclipse of the Heart című dalával, majd sorra következtek a listavezető slágerek, többek között a Holding Out for a Hero. Bonnie Tyler volt az első női előadóművész, aki felkerült a brit slágerlista első helyére és ezzel együtt a Guinness Rekordok Könyvébe is.Ő volt az első walesi énekesnő a Billboard lista első helyén, valamint az első nyugati énekes, aki turnézott a Szovjetunióban.Rekedtes hangját egy hangszálműtétnek köszönheti, ami után az orvos hetekre eltiltotta az énekléstől és a beszédtől, de Bonnie türelmetlen volt és nem tartotta be az orvos előírását.Ez a hang tette őt világszerte ismertté és sikeressé.
A '90-es évek elején Dieter Bohlen egyengette zenei karrierjét, ekkor Európában lemezeladási rekordokat döntött Bitterblue és The Very Best of Bonnie Tyler Volume 1. című lemezeivel.Albumaiból világszerte több mint 100 millió példány kelt el 1976 óta.
Számtalan zenei díjjal büszkélkedhet, többek között Bravo OTTO díjakkal, a Yamaha Song Contest aranymedállal, illetve háromszor is átvehette a Goldene Europa díjat. Ő Nagy-Britannia egyik legsikeresebb és legismertebb énekesnője. Magyarországon kevesen tudják, hogy még aktívan tevékenykedik. Nyugat-Európában még manapság is képes feljutni a slágerlisták első helyére. Legutóbbi sikere a 2004-es Total Eclipse of The Heart francia/angol nyelvű verziója, a Si Demain... (Turn Around) Kareen Antonnal duettben, amely tizenkét hétig tartotta csúcspozícióját a francia SNEP toplistán, és amelyből Franciaországban több mint 700 000, világszerte több mint kétmillió hanghordozót adtak el.2008-ban, 25 évvel első megjelenése után ismét felkerült a brit toplistára a Total Eclipse of the Heart és az 57. pozíciót foglalta el. Tervezett új albuma, amelyre Jim Steinman is ír több dalt,várhatóan 2011-ben jelenik meg.2009. augusztus 29-én Győrben a Négy Évszak rendezvénysorozat zárókoncertjén lépett fel és több mint tízezer ember előtt énekelte el legnagyobb slágereit. 2009 október 12-én megjelent a Total Eclipse of the Heart új verziója, amelyet a brit Only Men Aloud együttessel vett fel, valamint a Cappuccino Girls című musical főcímdalát is felénekelte.2010-ben az Egyesült Királyságban a MasterCard új bankkártyájának reklámarca lett.
 
„Imádok színpadon lenni, ez az életem, a mai napig tele a naptáram. A világ zenei ízlése sokat változott, de valamit biztos jól csinálok, hisz én voltam az első nő, aki felkerült a brit slágerlistára, és még ma is hívnak.
– Bonnie Tyler
SUZIE QUATRO & BONNIE TYLER

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.